المقادير:
1_ نصف كيلو فول مدشوش او مقشر ومنقوع فى
الماء لمدة يوم كامل
2- ربطة كرات
3- ربطة بقدونس
4- بصلتين كبار
5-
شبت حوالى 5 أعواد شبت
6- 3فصوص ثوم كبار
7- البهارات ( شعرة كربوناته + حبة
شطه + حبة كسبره ناشفه ناعمه + ملح )
الطريقه:
1- يفرم الفول جيدا فى مفرمة اللحمه
اليدويه او الاليه او فى الكبه
ثم يوضع جانباً
2- يفرم الكرات والبقدونس
والبصل والثوم والشبت بالمفرمه او الكبه بعد تقطيعهم ليسهل فرمهم
3- يوضع الفول
بعد فرمه مع الخضره المفرومه فى الكبه او المفرمه ويفموا معا جيدا
حوالى اربع
مرات فى المفرمه وفى الكبه حتى ان تنعم الطعميه
4- بعد ان فرمنا الطعميه حسب
الرغبه فى ناس بتحبها ناعمه وفى ناس بتحبها خشنه فالموضوع حسب الرغبه
نضع عليها
البهارات ونقلبهم جيداً باليد ثم تترك نصف ساعه لتاخذ المزاق
ثم تقرص وتجمل
بالسمسم وتقلى فى الزيت الغزير
وبالهنا والشفا