المقادير:
نصف
كيلو بفتيك- بصلة متوسطة مفرومة- ملح+فلفل اسود- عصير ليمونةاوممكن
نستبدله بملعقتين كبار خل- 2بيضة مضروبين وعليهم ملح وفلفل- بقسماط- زيتللتحمير
الطريقة:
بصي
يا ستي هتجيبي البفتيك وتغسليه كويس من الدم بتاعه وبعدين تبتديتدقيه
بايد الهون عشان يسهل سواه
هتجيبي
البصلة المفرومه وتحطي عليها الملح والفلفل الأسود وعصيراللمونة أو زي ما اتفقنا
معلقتين الخل لو مفيش ليمون
تحطي
البفتيك في طبق كبير وتحطي عليه التتبيلة السابقةويضع في الثلاجة من ساعة
الي ساعة ونصف
تطلعي
البفتيك من الثلاجة وتحطي قطعة بفتيك في البيضوبعدين في البقسماط لحد ما
تخلص الكمية كلها
تجيبي
طاسة وتحطيها علي النار وتحطي فيها شوية زيتحلوين يعني مش حبة صغيرين
ويفضل يكون زيت درة وتسيبيه يسخن جامد علي النار وبعدينتحطي البفتيك ويراعي عند
وضع البفتيك في الطاسة يكون علي نار هادئة عشان يستوي منجوه ومن بره
يوضعالبفتيك
علس كل وجه 10 دقايق علي نار متوسطة حتي يتم نضجه ويحمر من الخارج
ينشل
البفتيك من الزيتويوضع علي ورق نشاف